srijeda, 9. prosinca 2015.

Ovo su četiri stvari koje bi trebali znati o suhoj koži

Sviđa vam se ovo? Podijelite sa prijateljima.

Objasnićemo vam u slijedećem tekstu sve o suhoj koži, kako je tretirati pogotovo u ovim hladnim zimskim danima i da suha koža nije nimalo nevažna.

Šta to izaziva pojavu suhe kože?

Pa na prvom mjestu je zbog temperature tj. zbog hladnog zraka koji sadrži manje vlage. Na drugom mjestu je sapun, on također isušuje kožu a najviše zbog kemijskih sastojaka iako dobro uklanjaju bakterije i nečistoće isto tako uklanjaju prirodni sloj ulja koji se nalazi na koži. Bitno je spomenuti i da ako se kupate pretoplom vodom to također isušuje kožu.


Kada suha koža "alarmira" da nešto nije uredu?

Ljuštenje i zategnutost kože su normalna pojava suhe kože međutim ako primjetite svrbež, crvenilo, oticanje ili pak stvaranje krastica onda je fakat vrijeme da posjetite dermatologa. To može predstavljati alergiju ili čak nešto gore kao što je ekcem.

Spriječavanje suhe kože?

Pa prvo biste trebali početi sa blagim pilingom, jer bez dobre eksofolijacije vaše kreme neće imati nikakav efekat. Zato biste trebali jednom sedmično dok se tuširate uzimati piling sa mliječnom kiselinom. On će skinuti odumrle stanice a uz to se ponaša kao humektant.

Kada hidratizirati kožu?

Vjerovatno mislite da to treba raditi dok je koža vlažna tako da "zarobite" vlagu na njoj umjesto toga utapkajte proizvod na pretežno suhu kožu.

doktoricapriroda.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar